svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om kommentar til henvendelse af 23/11-20 fra medstiller til borgerforslaget, Dunja Fogelberg Hansen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 9, Spørgsmål 2
Vil ministeren kommentere henvendelse af 23/11-20 fra medstiller til borgerforslaget, Dunja Fogelberg Hansen, jf. B 9 – bilag 2?

Svar fra tirsdag den 15. december 2020
”Vil ministeren kommentere henvendelse af 23/11-20 fra medstiller til borgerforslaget, Dunja Fogelberg Hansen, jf. B 9 – bilag 2?

” Svar:

Der er forsat tale om et sympatisk forslag, som tilsigter mere social lighed i tandsundheden. Regeringen ønsker stadig at mindske uligheden i tandsundheden.

Jeg er ked af, at medstilleren af borgerforslaget opfatter ordningen med gratis tandpleje til de mest udsatte borgere som et forsøg på at vinde billige point. Via den nye ordning, der er indført pr. 1. juli i år, har vi sikret gratis tandlæge til nogle af samfundets allersvageste, og det er i mine øjne et vigtigt skridt i kampen for at sikre større social lighed i tandsundheden.

Afslutningsvis kan jeg henvise til mit svar på spørgsmål 1 til B 9.
0:000:00