Carl Valentin
 svarer 
Morten Bødskov

Carl Valentin (SF) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvorfor det foreslås at oprette et nyt it-tilsyn, fremfor at styrke eksisterende it-tilsyn som f.eks. Statens It-råd

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre uddybende for, hvorfor det foreslås at oprette et nyt it-tilsyn, fremfor at styrke eksisterende it-tilsyn som f.eks. Statens It-råd?

Svar fra onsdag den 2. december 2020
Regeringen offentliggjorde i efteråret 2019 resultatet af et eftersyn af skattevæsenets akutte it-problemer. Eftersynet viste, at arbejdet med at genoprette problemområderne i Skatteforvaltningen er omfattende og ressourcekrævende. Regeringen har på den baggrund vurderet, at der er brug for en stærkere styring og tilsyn med Skatteforvaltningens it-område.

Det er min overbevisning som skatteminister, at et særskilt tilsyn med domænefokus på Skatteforvaltningens it-område giver de bedste forudsætninger for at styrke styringen og tilsynet med området. Herved kan tilsynet målrettes Skatteforvaltningens udfordringer på it-området.

It-tilsynet vil derudover kunne tage emner op af egen drift og vil ikke være begrænset af at skulle beskæftige sig med it-projekter. Det tillader It-tilsynet at anlægge et bredere og mere dybdegående perspektiv på de udfordringer, som gælder it-udviklingen og it-driften i Skatteforvaltningen. Det vil alt andet lige være vanskeligt for Statens It-råd som tværstatslig myndighed.

Det er vigtigt at understrege, at It-tilsynet skal ses som et supplement til Statens It-råd, der kan supplere med rådgivning, der ligger ud over Statens It-råds kompetence, f.eks. rådgivning og vurdering af konkrete arkitektur- og teknologivalg og i forhold til it-området på tværs af it-drift og it-udvikling. Desuden vil It-tilsynet til forskel fra Statens It-råd kunne følge it-projekter allerede fra idefasen, hvor projekterne påbegynder udarbejdelsen af tidsplaner og budgetter.

0:000:00