Carl Valentin
 svarer 
Morten Bødskov

Carl Valentin (SF) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvor mange projekter it-rådet skal føre tilsyn med

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvor mange projekter it-rådet skal føre tilsyn med? Endvidere bedes der redegjort for, om it-tilsynet tilføres tilstrækkelige ressourcer til realistisk set at kunne føre tilsyn med alle projekter.

Svar fra onsdag den 2. december 2020
Indledningsvist bemærkes det, at det i nedenstående besvarelse er lagt til grund, at spørgeren henviser til It-tilsynet og ikke til Statens It-råd.

Det er hensigten, at det kommende it-tilsyn skal føre tilsyn med Skatteforvaltningens samlede it-område, herunder både it-drift og -udvikling. Det vil være op til It-tilsynet selv at tilrettelægge sit arbejde. I sin prioritering og tilrettelæggelse af sit arbejde vil It-tilsynet skulle iagttage et tværgående fokus med inddragelse af den samlede projektportefølje.

It-tilsynet har således beføjelse til at følge alle Skatteforvaltningens it-projekter. Her er det klart, at ressourcemæssige overvejelser vil indgå i It-tilsynets vurdering af, om et spørgsmål kan og bør tages op, ligesom det også må forventes, at It-tilsynet vil fokusere på de områder, hvor behovet er størst.

Lovforslaget giver desuden skatteministeren mulighed for at anmode It-tilsynet om at udtale sig om spørgsmål med relation til forvaltningen af Skatteforvaltningens it-område.

Det kan for eksempel være om budgetmæssige spørgsmål eller om tidsplaner for specifikke projekter.

Der forventes afsat 10 mio. kr. årligt til It-tilsynet. Det er min forventning, at bevillingen gør det muligt for It-tilsynet sammen med det tilknyttede sekretariat at løfte de opgaver, som der lægges op til i lovforslaget. Hertil kommer, at der vurderes at være udgifter på ca.

5,3 mio. kr. i 2021 og 7,0 mio. kr. årligt fra 2022 og frem til betjening af It-tilsynet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

0:000:00