Carl Valentin
 svarer 
Morten Bødskov

Carl Valentin (SF) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvorfor der blandt de foreslåede medlemmer af it-tilsynet ikke er personer med skattefaglig viden

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 3
Vil ministeren redegøre for, hvorfor der blandt de foreslåede medlemmer af it-tilsynet ikke er personer med skattefaglig viden, og om ministeren ikke mener, at det er en god kompetence at have i tilsynet, når man tænker på den kompleksitet, der er på skatteområdet?

Svar fra onsdag den 2. december 2020
Med de nuværende udfordringer på Skatteforvaltningens it-område er det min vurdering, at der er et særligt behov for personer med omfattende erfaring og kompetencer indenfor it-området og med indsigt i skattevæsenets udfordringer.

Ved udvælgelsen af mulige kandidater til It-tilsynet er der derfor lagt vægt på kandidaternes kompetencer indenfor især it-faglighed, viden om it-markedet og ledelseserfaring fra store it-tunge organisationer samt indsigt i skattevæsenets udfordringer på it-området.

Det er min vurdering, at der er tale om et særdeles stærkt hold, hvor kandidaternes skattefaglige viden snarere ligger i kendskabet til Skatteforvaltningens it-systemmæssige udfordringer, end den ligger i et kendskab til det juridiske regelgrundlag på skatteområdet. Eksempelvis kan det fremhæves, at flere af kandidaterne bibringer indgående kendskab til udfordringer med Skatteforvaltningens forældede og udskiftningsmodne legacy-systemer bl.a. gennem legacy-udvalget eller arbejdet i Statens It-råd, ligesom der i valget af kandidater er lagt vægt på omfattende forskningsbaseret viden om offentlige it-projekter i øvrigt.

Det skal dog understreges, at sammensætningen af medlemmerne vil blive taget op til overvejelse, når perioden for de første udnævnelser udløber, og der skal tages stilling til genudnævnelser. Efter lovforslaget vil det ske ved udgangen af 2022 og 2024.

0:000:00