Egil Hulgaard
 svarer 
Dan Jørgensen

K: I hvilket omfang kan Energinet eje bredbåndsforbindelser?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 99, Spørgsmål 1

I hvilket omfang kan Energinet eje bredbåndsforbindelser?

Svar fra tirsdag den 1. december 2020
Jørgensen: Energinet må i to tilfælde varetage virksomhed vedrørende bredbåndsforbindelser

Energinet må i to tilfælde varetage virksomhed vedrørende bredbåndsforbindelser.

Det er generelt en forudsætning, at det sker i tilknytning til Energinets transmissionsvirksomhed, har en naturlig og snæver sammenhæng med Energinets transmissionsvirksomhed og har et væsentligt mindre arbejdsmæssigt og økonomisk omfang end transmissionsvirksomheden, jf. § 1 i bekendtgørelse nr. 1133 af 27. november 2008 om kommuners og Energinets deltagelse i anden virksomhed, som har nær tilknytning til deres hovedvirksomhed efter elforsyningsloven.

Hvis disse betingelser er opfyldt, må Energinet for det første udleje overskydende kapacitet i bredbåndskabler, der er nedlagt eller ophængt med primært elforsyningsformål, jf. § 3, stk. 1, nr. 1, i bekendtgørelsen. For det andet må Energinet nedlægge bredbåndskabler eller tomrør i forbindelse med nedgravning af elkabler med henblik på udlejning eller videresalg eller fremtidig udnyttelse af kapaciteten til elforsyningsformål, jf. bekendtgørelsens § 3, stk. 1, nr. 2.

0:000:00