Kim Valentin
 svarer 
Morten Bødskov

Kim Valentin (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om det er hensigtsmæssigt at indføre nye afgifter på nuværende tidspunkt, hvor dansk erhvervsliv er hårdt ramt af coronakrisen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 68, Spørgsmål 4
Mener ministeren, at det er hensigtsmæssigt at indføre nye afgifter på nuværende tidspunkt, hvor dansk erhvervsliv er hårdt ramt af coronakrisen?

Svar fra onsdag den 2. december 2020
Coronakrisen har store økonomiske konsekvenser for dansk økonomi. Det gælder derfor fortsat om at sørge for, at danske virksomheder og lønmodtagere kommer bedst muligt igennem krisen.

Samtidig kan Coronakrisen også være en mulighed for at skabe nye grønne arbejdspladser. Ønsket om at få genskabt væksten og hurtigst muligt komme ud på den anden side skal derfor ses i sammenhæng med hensynet til fremtidige generationer.

Lovforslaget vil således understøtte regeringens mål om at reducere mængden af skadelige stoffer, som danskerne udsættes for, idet formålet med lovforslaget er at reducere mængden af pvc, som forbrændes eller deponeres, og at øge incitamentet til anvendelse af andre blødgørere end ftalater.

Det bemærkes, at forslaget skønnes at indebære et merprovenu på ca. 15 mio. kr. i 2021.

0:000:00