svarer 
Morten Bødskov

Skatteudvalget spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om kommentar til henvendelsen af 29/11-20 fra KPMG Acor Tax om udelukker udgifter med karakter af driftsomkostninger ekstrafradraget i LL § 8 B

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 30, Spørgsmål 39
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 29. november 2020 fra KPMG Acor Tax, jf. L 30 - bilag 19.

Svar fra onsdag den 2. december 2020
KPMG Acor Tax anmoder om, at det bekræftes, at forsknings- og udviklingsudgifter, uanset at de er naturlige og nødvendige for virksomhedens fortsatte beståen, herunder kan være en følge af offentlig regulering eller er nødvendige for virksomhedens grønne omstilling, ikke er afskåret fra at berettige til ekstrafradraget, når udgifterne dermed også kan anses for at have karakter af driftsomkostninger.

KPMG Acor Tax spørger desuden, om der er forskel på almindelige driftsomkostninger, som ikke giver ekstradrag, jf. lovbemærkningerne fra 2017, og egentlige driftsudgifter.

KPMG Acor Tax foreslår, at det bliver præciseret i lovbemærkningerne til L 30, at anvendelse af det forhøjede FoU-fradrag i ligningslovens § 8 B er en selvstændig mulighed, uafhængig af, om de afholdte udgifter også måtte have karakter af driftsomkostninger.

Kommentar Jeg har kommenteret sammenhængen mellem ligningslovens § 8 B og statsskattelovens §

6, stk. 1, litra a, i mit svar på spm. 14, hvortil jeg derfor henviser.

0:000:00