Marcus Knuth
 svarer 
Mattias Tesfaye

Marcus Knuth (K) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren vil oplyse, hvor mange personer der formodes at være berørt af den omtalte regel

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 32, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, hvor mange personer der formodes at være berørt af den omtalte regel?

Svar fra onsdag den 9. december 2020
Vil ministeren oplyse, hvor mange personer der formodes at være berørt af den omtalte regel?

Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen af spørgsmålet bedt Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) om de ønskede oplysninger.

SIRI oplyser, at det ikke muligt for SIRI at trække tal på antallet af medfølgende familiemedlemmer, der har fået inddraget deres opholdstilladelse som følge af, at hovedpersonen har fået dansk indfødsret og i den forbindelse har fået inddraget sit forudgående opholdsgrundlag. SIRI oplyser dertil, at SIRI registrerer, om en inddragelse er begrundet med, at betingelserne for tilladelsen ikke længere er til stede, eller om den er opnået ved svig. SIRI registrerer ikke og fører dermed ikke derudover statistik over den detaljerede begrundelse for inddragelsen.

En opgørelse vil således kræve en manuel gennemgang af alle inddragelsessager, hvilket jeg ikke har fundet anledning til at bede SIRI om at iværksætte.

9. december 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 22403 1466728 Mattias Tesfaye / Jonas From Soelberg Side 1/
0:000:00