svarer 
Morten Bødskov

Skatteudvalget spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om kommentar til henvendelsen af 2/12-20 fra KPMG Acor Tax om anvendelse af LL § 8 B kræver en udvidelse af virksomhedens indtægtsgrundlag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 30, Spørgsmål 41
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 2. december 2020 fra KPMG Acor Tax, j L 30 - bilag 21.

Svar fra torsdag den 3. december 2020
KPMG Acor Tax mener, at der er tale om en fejl, når det i svar på spm. 14 nævnes, at anvendelse af ligningslovens § 8 B forudsætter en udvidelse af virksomhedens indtægtsgrundlag. KPMG Acor Tax henviser i den forbindelse til, at det udelukkende fremgår af lovens ordlyd, at der skal være tale om forsøgs- og forskningsvirksomhed i tilknytning til den skattepligtiges erhverv. KPMG Acor Tax henviser i den forbindelse til lovens forarbejder.

KPMG Acor Tax anfører, at en afgrænsning i forhold til almindelige driftsomkostninger, der ikke er omfattet af ligningslovens § 8 B, efter KPMG Acor Tax´s opfattelse kun er relevant for FoU-udgifter, der ikke opfylder selve kriterierne for at være afholdt som led i en forsknings- og udviklingsaktivitet.

KPMG Acor Tax spørger til en nærmere forståelse af, hvad der udgør en udvidelse af indtægtsgrundlaget.

Kommentar Det fremgår af lovbemærkningerne til ligningslovens § 8 B, at ”Fradragsretten vil i første række omfatte det udviklingsarbejde, som er knyttet til erhvervsvirksomheden. Herved forstås anvendelsen af videnskabelig eller teknisk viden til at frembringe nye eller væsentligt forbedrede materialer, mekanismer og produkter, processer, systemer eller tjenesteydelser.” Dvs. at anvendelsen af ligningslovens § 8 B forudsætter, at der er frembragt noget nyt eller væsentligt forbedret. Som der også blev redegjort for i forbindelse med den afholdte eksperthøring, så er Skattestyrelsens praksis, at for at det pågældende projekt kan anerkendes som et FoU-projekt, skal der være tale om, at projektet har et nyhedselement, og at det indeholder et element af kreativitet. Hertil kommer, at der skal være et usikkerhedsmoment, dvs. at der skal være usikkerhed om tidshorisonten, eller om det forventede resultat kan opnås.

0:000:00