Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Rasmus Prehn

EL: Hvilke erfaringer har andre EU-lande med indførelse af forbud mod produktion af buræg?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 16, Spørgsmål 4

Vil ministeren redegøre for andre EU-landes erfaringer med indførelse af forbud mod produktion af buræg, herunder udfasningsperiode, støttesystemer, tidsfrister og eventuel kompensation?

Svar fra søndag den 20. december 2020
Prehn: Vi arbejder for et forbud mod buræg, men overgangsperioden skal være rimelig for de nuværende producenter

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som har oplyst følgende:

”Fødevarestyrelsen er ikke i besiddelse af de nævnte oplysninger, og det ikke vil være muligt at indhente dem inden for den for besvarelsen fastsatte frist.” Som jeg oplyste i forbindelse med 1. behandlingen af B 16, vil regeringen arbejde for, at der bliver indført et forbud mod produktion af æg i bure, men jeg finder, at der er behov for, at ministeriet undersøger grundlaget for en passende overgangsperiode, som er rimelig over for de nuværende burægsproducenter. I den forbindelse vil jeg bede Fødevarestyrelsen om at indhente relevante oplysninger fra de lande, der allerede har indført et forbud mod produktion af buræg, eller som har besluttet, at de vil indføre et sådant forbud.

Rasmus Prehn / www.mfvm.dk

0:000:00