Liselott Blixt
 svarer 
Peter Hummelgaard

Liselott Blixt (DF) spørger ministeren for ligestilling, Peter Hummelgaard, om ændringsforslag der indebærer, at offentlige myndigheder m.v. forpligtes til at sende til begge forældremyndighedsindehavere, når de sender post (både digital og fysisk post)

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 57, Spørgsmål 2
Vil ministeren stille ændringsforslag, der indebærer, at offentlige myndigheder m.v. forpligtes til at sende til begge forældremyndighedsindehavere, når de sender post (både digital og fysisk post), og når denne post indeholder meddelelse om barnets forhold og i sit indhold er rettet mod begge indehavere af forældremyndigheden over barnet? Hvis ikke ministeren vil stille et sådant ændringsforslag, bedes ministeren redegøre hvorfor.

Svar fra fredag den 25. december 2020
”Vil ministeren stille ændringsforslag, der indebærer, at offentlige myndigheder m.v. forpligtes til at sende til begge forældremyndighedsindehavere, når de sender post (både digital og fysisk post), og når denne post indeholder meddelelse om barnets forhold og i sit indhold er rettet mod begge indehavere af forældremyndigheden over barnet? Hvis ikke ministeren vil stille et sådant ændringsforslag, bedes ministeren redegøre hvorfor.

Svar:

Offentlige myndigheder kommunikerer i høj grad med borgerne via Digital Post, også når det gælder væsentlige meddelelser om et barn. Derfor er det vigtigt, at myndighederne sender til begge forældre, så de har mulighed for at se posten, også når den er digital.

Det bemærkes, at det hidtil ud fra forældreansvarsloven har været lagt til grund, at hvis forældre med fælles forældremyndighed ikke bor sammen, har myndigheden ikke kunnet antage, at forældrene holder hinanden orienteret. Meddelelse om barnet har derfor hele tiden som udgangspunkt skullet sendes til begge forældremyndighedsindehavere. Dette vil fortsat gælde, også når posten sendes fysisk.

På den baggrund har jeg ikke planer om at stille ændringsforslag, der forpligter myndighederne til også at sende den fysiske post til begge forældremyndighedsindehavere.
0:000:00