Samira Nawa
 svarer 
Mattias Tesfaye

Samira Nawa (R) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, hvad ministerens holdning er til at lade praktikperioder tælle med i beskæftigelseskravet ved ansøgning om permanent opholdstilladelse, sådan som ministeren tidligere har givet udtryk for

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 65, Spørgsmål 6
Hvad er ministerens holdning til at lade praktikperioder tælle med i beskæftigelseskravet ved ansøgning om permanent opholdstilladelse, sådan som ministeren tidligere har givet udtryk for?

Svar fra tirsdag den 5. januar 2021
I 2016 blev reglerne for tidsubegrænset opholdstilladelse skærpet. Ændringerne indebar bl.a., at uddannelse ikke længere kan sidestilles med beskæftigelse, og at deltidsbeskæftigelse mellem 15 og 30 timer ugentlig ikke længere kan indgå forholdsmæssigt ved opgørelsen af beskæftigelse.

Ændringerne af reglerne om tidsubegrænset opholdstilladelse indgik som et af flere elementer i den daværende udlændinge-, integrations- og boligministers lovforslag nr. L 87 af 10. december 2015, som bl.a. Socialdemokratiet støttede.

Da den daværende regering i 2017 foreslog yderligere skærpelser af reglerne om tidsubegrænset opholdstilladelse, foreslog Socialdemokratiet, at den del af en erhvervsuddannelse, hvor eleven har en uddannelsesaftale med en virksomhed, skulle kunne indgå ved beregningen af beskæftigelseskravene.

Socialdemokratiet kunne imidlertid ikke overbevise de øvrige partier, der står bag reglerne, om dette forslag.

Det er regeringens opfattelse, at reglerne om tidsbegrænset opholdstilladelse samlet set er nødvendige og fornuftige. Samtidig er det vigtigt at fastholde det brede samarbejde om udlændingepolitikken og den stabilitet, som det er med til at give.

Og det er nu engang sådan, at et samarbejde bygger på bl.a. kompromisser.

På den baggrund har regeringen ikke planer om at ændre beskæftigelseskravene.

Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 23599 1479484 Mattias Tesfaye / Øzlem Akar Side
0:000:00