Kim Valentin
 svarer 
Morten Bødskov

Kim Valentin (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om ændring i E-formlen for afgiftsallokering ved kraftvarme med samproduktion af el og varme fra nuværende 0,67 til 0,45 eller 0,40 vil bidrage med et større afgiftsniveau

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 90, Spørgsmål 19
I forlængelse af ministerens ufuldstændige svar på spørgsmål 8 bedes ministeren svare på, om en ændring i E-formlen for afgiftsallokering ved kraftvarme med samproduktion af el og varme fra nuværende 0,67 til 0,45 eller 0,40 vil bidrage med et større afgiftsniveau som følge af flere mulige driftstimer på kraftvarmeanlæggene.

Svar fra tirsdag den 15. december 2020
Den foreslåede ændring af E-formlen vil de facto svare til en afgiftslempelse på udledninger af C 2 fra fossil varme produceret i samproduktion med elektricitet. Lempelsen vil desuden medføre et umiddelbart mindreprovenu.

På grund af adfærdsændringer må der dog forventes et merprovenu. Det skyldes, at en lavere afgift vil øge det økonomiske incitament til at producere fossil kraftvarme. Det vil kræve et analysearbejde at foretage de konkrete skøn af de økonomiske effekter.

Det bemærkes, at lovforslaget har til formål at reducere C 2 -udledninger fra dansk grund. De foreslåede ændringer af E-formlen vil trække i retning af øgede C 2 -udledninger fra dansk grund.

0:000:00