Mads Fuglede
 svarer 
Rasmus Prehn

Mads Fuglede (V) spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, om en frivillig mærkningsordning for halalcertificeret kød i Danmark, som administreres af Fødevarestyrelsen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 76, Spørgsmål 3
Hvad er ministerens overvejelser om at indføre en frivillig mærkningsordning for halalcertificeret kød i Danmark, som administreres af Fødevarestyrelsen?

Svar fra onsdag den 13. januar 2021
Jeg finder jeg ikke grundlag for at indføre en frivillig mærkningsordning, som administreres af Fødevarestyrelsen. Fødevarestyrelsen er statslig myndighed med ressort for bl.a. dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og kvalitetskrav til de fødevarer, der markedsføres til danske forbrugere. Oplysning om en eventuel halalcertificering med henblik på at informere om, hvorvidt kød er halalslagtet vedrører således ikke Fødevarestyrelsens ansvarsområde.

Jeg vil samtidig henvise til, at erhvervet frivilligt kan mærke med oplysning om slagtemetode, hvis der måtte være efterspørgsel efter den type oplysninger. Det er en forudsætning, at oplysningerne ikke vildleder forbrugerne.

Rasmus Prehn / www.mfvm.dk
0:000:00