Marie Krarup
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Marie Krarup (DF) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om ministeren deler ambitionen om, at lade dansk kultur få forrang i planloven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 92, Spørgsmål 2
Deler ministeren ambitionen om, at lade dansk kultur få forrang i planloven?

Svar fra fredag den 29. januar 2021
Planloven fastlægger rammerne for kommunernes planlægning. Det er den enkelte kommune, der står for den konkrete planlægning af byer og byområder.

Planloven regulerer grundlæggende den fysisk arealanvendelse og ikke den kulturelle udvikling af det danske samfund. Jeg mener imidlertid, at det er vigtigt, at kommunerne har de rigtige værktøjer til at planlægge for den byudvikling, de ønsker lokalt, og dermed også fremme en hensigtsmæssig byudvikling i bred forstand.

Jeg forstår spørgsmålet således, at det handler om at give kommunerne bedre mulighed for at regulere, hvilke aktiviteter der kan etableres hvilke steder, herunder muligheden for i planlægningen at kunne sondre mellem kulturelle og religiøse aktiviteter.

I regeringen ønsker vi ikke, at de danske værdier og det danske demokrati bliver tilsidesat. Vi ser løbende på, om der kan iværksættes yderligere tiltag. Vi ser bredt på problemstillingen. Som en del af planlovsevalueringen undersøges derfor også mulighederne for, om og i givet fald hvordan planloven kan bidrage.

Jeg kan endvidere henvise til min besvarelse af spørgsmål 1.
0:000:00