Rune Lund
 svarer 
Nicolai Wammen

Rune Lund (EL) spørger finansministeren, Nicolai Wammen, om afsætning af en større bevilling til De Økonomiske Råd

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 118, Spørgsmål 1
Vil regeringen være indstillet på at afsætte en større bevilling til De Økonomiske Råd med henblik på at sikre en tilstrækkelig inddragelse af eksterne eksperter i DØR’s nye opgave med mindst en gang årligt at vurdere de adfærdsforudsætninger, som anvendes af ministerierne ved udarbejdelsen af konsekvensvurderinger af økonomisk-politiske tiltag?

Svar fra mandag den 11. januar 2021
De Økonomiske Råds Sekretariat tilføres en merbevilling på 1,9 mio. kr. årligt som følge af, at de pålægges en ekstra opgave med at foretage det uafhængige eftersyn af de forudsætninger, som ligger til grund for ministeriernes skøn over adfærdsvirkninger af økonomisk-politiske tiltag. Analyserne forudsættes på den baggrund at være grundige og af samme høje kvalitet som det sædvanlige arbejde, der udføres af sekretariatet og formandskabet. Det følger samtidig af lovforslaget, at formandskabet og sekretariatet i sit arbejde kan indhente bidrag fra eksterne eksperter og andre institutioner efter behov.
0:000:00