Dennis Flydtkjær
 svarer 
Morten Bødskov

Dennis Flydtkjær (DF) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvad det vil koste at give virksomheder fuld momsafløftning for erhvervsmæssige restaurationsydelser i 2021, skatteministeren

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 93, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvad det vil koste at give virksomheder fuld momsafløftning for erhvervsmæssige restaurationsydelser i 2021?

Svar fra fredag den 26. februar 2021
Efter gældende regler er fradraget for moms på restaurationsbesøg begrænset til 25 pct., hvilket bl.a. er begrundet med, at erhvervsmæssige restaurationsbesøg kan indeholde et betydeligt element af privatforbrug.

Fradragsbegrænsningen på 25 pct. er en særlig undtagelse, som Danmark har i forhold til EU’s momsregler en såkaldt ”stand still” bestemmelse. ”Stand-still” betyder, at Danmark kan beholde reglen, men hvis vi indfører fuldt momsfradrag, vil vi ikke kunne gå tilbage til begrænsningen på 25 pct.

En indførelse af fuldt fradrag for moms på erhvervsmæssige køb af restaurantydelser vil således blive et permanent initiativ, mens den nuværende situation med COVID-19 i højere grad kalder på midlertidige tiltag. Forslaget bliver dermed et meget dyrt virkemiddel, som vurderes at medføre et permanent årligt finansieringsbehov på 3,7 mia. kr.

0:000:00