Kristian Pihl Lorentzen
 svarer 
Morten Bødskov

Kristian Pihl Lorentzen (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om baggrunden for den gældende forskelsbehandling i forbindelse med eksport af biler, hvor lige netop veteranbilejere ikke kan få refunderet registreringsafgiften

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 129, Spørgsmål 38
Hvad er baggrunden for den gældende forskelsbehandling i forbindelse med eksport af biler, hvor lige netop veteranbilejere ikke kan få refunderet registreringsafgiften? Mener ministeren, at denne forskelsbehandling er rimelig?

Svar fra mandag den 1. februar 2021
Ved eksport af køretøjer er det muligt at få udbetalt godtgørelse for registreringsafgift.

Godtgørelsesordningen blev indført i 2002.

Køretøjer, der er ældre end 35 år gamle, kan dog efter gældende regler ikke få eksportgodtgørelse. Det skyldes, at der ved indførelse af ordningen var en bekymring for, at det ville være vanskeligt at værdisætte køretøjerne korrekt, idet mange køretøjer over 35 år har en samlerværdi.

Hertil kommer, at der i forbindelse med import af køretøjer over 35 år ikke tages hensyn til evt. samlerværdi. Således kan den beregnede registreringsafgift for køretøjer over 35 år som følge af aftale om grøn omstilling af 4. december 2021, og de regler, der foreslås med L 129, ikke overstige den afgift, der kan beregnes på grundlag af 75 pct. af køretøjets oprindelige nypris.

Der vil således kunne opstå en asymmetri, hvor der godtgøres registreringsafgift vedrørende en samlerværdi, der ikke er afgiftspligtig i forbindelse med indførsel.

De gældende regler vurderes derfor at være rimelige.

0:000:00