Kim Valentin
 svarer 
Morten Bødskov

Kim Valentin (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvordan det vil påvirke beregningerne, hvis de tal, som Danmarks Frie Autocampere er i besiddelse af, benyttes

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 129, Spørgsmål 44
Danmarks Frie Autocampere oplyste ved foretrædet i Skatteudvalget den 28. januar 2021, at der er divergens mellem Skatteministeriets beregningsforudsætninger i forhold til antal kørte kilometer pr. år i autocampere, og de tal, som Danmarks Frie Autocampere er i besiddelse af. Ministeren bedes oplyse antal kørte kilometer i autocampere isoleret set pr. år – og ikke i dieselbiler som sådan – og herunder oplyse, hvordan det vil påvirke beregningerne, hvis de tal, som Danmarks Frie Autocampere er i besiddelse af, benyttes?

Svar fra fredag den 5. februar 2021
Det følger af Aftale om grøn omstilling af vejtransport, at registreringsafgiften for autocampere omlægges, da bilafgifterne for autocampere i høj grad følger afgiftssystemet for personbiler. Aftalepartierne er dog enige om, at niveauet for registreringsafgiften for autocampere skal være omtrent uændret med omlægningen.

På baggrund heraf indgår årskørsel for autocampere ikke i provenuberegningerne, der ligger til grund for aftalen.

0:000:00