svarer 
Morten Bødskov

Skatteudvalget spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om kommentar til henvendelsen af 5/2-21 fra Motorhistorisk Samråd om skades- og reparationsgrænser for veterankøretøjer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 129, Spørgsmål 45
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 5. februar 2021 fra Motorhistorisk Samråd, jf. L 129 - bilag 24.

Svar fra mandag den 8. februar 2021
Motorhistorisk Samråd bemærker, at med L 129, der gennemfører dele af aftale om grøn omstilling af vejtransporten af 4. december 2020, vil mere end 35 år gamle biler ikke længere være undtaget fra de almindelige regler om identitetstab i forbindelse med genopbygning i § 7 og § 7a. Motorhistorisk Samråd mener, at dette vil føre til skrotning af ellers bevaringsværdige biler.

Hertil bemærkes:

Med Aftale om grøn omstilling af vejtransport af 4. december 2020 ændres der som udgangspunkt ikke i reglerne om identitetstab, idet der skal svares afgift af et køretøj, som efter reparation eller ombygning ikke i afgiftsmæssig henseende er identisk med det tidligere afgiftsberigtigede køretøj.

For så vidt angår veterankøretøjer indebærer aftalen, at originalitetskravet afskaffes. Afskaffelse af originalitetskravet betyder, at også køretøjer ældre end 35 år, der er ombygget eller sat i stand med fx nyere uoriginale dele, vil skulle beskattes efter de lempelige afgiftsregler for veterankøretøjer. En afskaffelse af originalitetskravet vil forenkle reglerne betydeligt for borgerne og give flere mulighed for at reparere deres ældre biler uden at komme i konflikt med afgiftsreglerne.

Bortfaldet af originalitetskravet vil medføre, at køretøjer behandles ens i forhold til reglerne om identitetstab, uanset om køretøjet er mere eller mindre end 35 år gammelt. L 129 indeholder konsekvensrettelser, der naturligt følger af ophævelsen af originalitetskravet.

0:000:00