Karina Adsbøl
 svarer 
Astrid Krag

Karina Adsbøl (DF) spørger social- og ældreministeren, Astrid Krag, hvordan vil ministeren sikre en fleksibel hjælp til familier, der har børn med handicap

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 110, Spørgsmål 1
Hvordan vil ministeren sikre en fleksibel hjælp til familier, der har børn med handicap?

Svar fra onsdag den 24. marts 2021
”Hvordan vil ministeren sikre en fleksibel hjælp til familier, der har børn med handicap?” Svar:

Regeringen har en målsætning om at skabe bedre sammenhæng og større fleksibilitet på handicapområdet, herunder også for familier til børn med handicap.

Vi har allerede taget nogle vigtige skridt for at fremme denne dagsorden, blandt andet med vedtagelsen af de nye regler om overvågning, som giver mulighed for kontant tilskud til ansættelse af hjælpere til at yde overvågning og støtte i forbindelse hermed om natten til unge i alderen fra 18 år til og med 23 år, som har behov herfor, og som modtager hjælp efter servicelovens § 95, stk. 3.

Derudover bakkede Socialdemokratiet også op om satspuljeaftalen for 2018, hvor der blev afsat midler til at modne og afprøve modeller for ”Bedre koordination i indsatserne til børn med handicap og deres familier”.

Dette initiativ kom som bekendt med i satspuljeaftalen som opfølgning på betænkningen til B143 og på anbefalingerne fra den arbejdsgruppe, som blev nedsat i den forbindelse.

Med satspuljeinitiativet gennemføres der i tolv projektkommuner forsøg med to lovende modeller for koordineret sagsbehandling, som afsluttes med en evaluering ultimo 2021. De foreløbige erfaringer fra projektet er positive. Både kommuner og forældre har oplevet, at arbejdet med de afprøvede modeller med mere koordineret sagsbehandling har styrket sammenhængen i indsatserne samt dialogen og tilliden mellem kommunerne og forældrene. Jeg ser derfor meget frem til at læse den endelige evaluering på projektet, som naturligvis også vil blive sendt til udvalget.

Som jeg også tilkendegav i min indledende tale under førstebehandlingen af B 110 den 2. marts 2021, vil spørgsmålet om, hvordan vi kan skabe bedre sammenhæng og større fleksibilitet i indsatserne, også fremover indgå som et element i mine og regeringens generelle overvejelser om udvikling af 1 handicapområdet. Jeg ser frem til løbende at drøfte disse overvejelser med Folketingets øvrige partier.
0:000:00