svarer 
Benny Engelbrecht

Transportudvalget spørger transportministeren, Benny Engelbrecht, om kommentar til henvendelse af 12/3-21 fra SHERE NOW Danmark vedrørende konfiskation af køretøjer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 127, Spørgsmål 65
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 12. marts 2021 fra SHERE NOW Danmark vedrørende konfiskation af køretøjer, jf. L 127 - bilag 27?

Svar fra mandag den 15. marts 2021
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 12. marts 2021 fra SHARE NOW Danmark vedrørende konfiskation af køretøjer, jf. L 127 - bilag 27?

Svar:

Jeg kan henvise til mine besvarelser af Transportudvalgets spørgsmål nr. 33, 36 og 52 til L 127.

Jeg skal i tilknytning hertil bemærke, at betænkelighederne ved at give adgang til Kørekortregisteret er knyttet til, at en bred og ubestemt kreds af medarbejdere vil få adgang til oplysninger om, hvilke kørekort der af politiet er registreret som stjålet, mistet eller inddraget, hvilket kan udnyttes til kriminalitet. Det er dette sidstnævnte forhold, der er hovedårsagen til, at der efter min vurdering ikke bør gives adgang til Kørekortregisteret.

En såkaldt "hit/no hit"-løsning indebærer ikke, at man får en direkte adgang til de forskellige oplysninger i Kørekortregisteret. En "hit/no hit"-løsning vil imidlertid altid basere sig på et underliggende spørgsmål - i dette tilfælde, om der skal svares ja eller nej til, at det pågældende kørekort er registreret af politiet som stjålet, mistet eller inddraget. Ved besvarelse af dette spørgsmål vil der netop blive givet oplysninger om, hvorvidt et kørekort er registreret som stjålet, mistet eller inddraget.

Derfor indebærer en "hit/no hit"-løsning efter min vurdering fortsat, at en bred og ubestemt kreds af medarbejdere gives oplysninger om de pågældende forhold, hvilket fortsat vil kunne udnyttes til kriminalitet.

Side Jeg mener endvidere, at regeringens initiativ med udvidelse af den private straffeattest, så den fremover også kommer til at omfatte færdselslovsovertrædelser, som har medført en frihedsstraf, også vil give delebils- og korttidsudlejningsbranchen mulighed for at sikre sig mod at udleje en bil til personer, der tidligere er dømt for vanvidskørsel.
0:000:00