Martin Geertsen
 svarer 
Magnus Heunicke

Martin Geertsen (V) og Ellen Trane Nørby (V) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om der i overenskomsten mellem PLO og Regionerne eller i lovgivningen er fastsat regler om omfanget af alment praktiserende speciallægers tilstedeværelse i egen klinik

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 121, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, om der i overenskomsten mellem PLO og Regionerne eller i lovgivningen er fastsat regler om omfanget af alment praktiserende speciallægers tilstedeværelse i egen klinik?

Svar fra fredag den 23. april 2021
”Vil ministeren redegøre for, om der i overenskomsten mellem PLO og Regionerne eller i lovgivningen er fastsat regler om omfanget af alment praktiserende speciallægers tilstedeværelse i egen klinik?” Svar:

Sundhedsministeriet har indhentet bidrag fra Danske Regioner til besvarelsen af spørgsmålet. Danske Regioner oplyser følgende:

”Læger so virker i al e praksis i he hold til Overe sko ste s §

ejere og §

(ansatte) skal være faste og navngivne. Undtagelsen er ved brug af vikar som stedfortræder, fx ved sygdom, ferie, efteruddannelse eller andet fravær.

Der findes ikke oplysninger om antal og omfang af brugen af vikarer, bl.a. fordi der ikke findes regler for omfanget af anvendelse. I henhold til § 46, stk. 2 kan regionen eller PLO-regionalt gøre spørgsmålet om det rimelige i omfanget af en læges fravær fra praksis til genstand for drøftelse i Samarbejdsudvalget.

Det er forventningen, at den læge som er meldt ind til regionen som fast, navngiven læge, hvad enten det er i rollen som ejer eller ansat, er tilstedeværende i klinikken.

Dvs. at der er overensstemmelse med den faste navngivne læge, og den læge som patie te i udga gspu ktet øder i kli ikke .”
0:000:00