Victoria Velásquez
 svarer 
Simon Kollerup

Victoria Velasquez (EL) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om ministeren mener, at de forbudszoner for fyrværkeri, der findes i dag, i tilstrækkelig grad tager hensyn til de behov, zonerne er indført for at sikre

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 116, Spørgsmål 3
Mener ministeren, at de forbudszoner for fyrværkeri, der findes i dag, i tilstrækkelig grad tager hensyn til de behov, zonerne er indført for at sikre? I den forbindelse bedes ministeren redegøre for, hvor store støjgener der vil være for f.eks. husdyrsbesætninger, hvis der affyres fyrværkeri med den højest tilladte støjgene på kanten af en forbudszone?

Svar fra torsdag den 29. april 2021
For så vidt angår muligheden for at etablere zoneforbud kan jeg henvise til besvarelsen af spørgsmål 2.

Muligheden for at udstede et zoneforbud blev indført for at kunne beskytte boligområder, kvarterer eller naturområder, der er særligt sårbare over for affyring af fyrværkeri. Det kan eksempelvis være bymiljøer med mange stråtækte huse, med risikovirksomheder eller lignende.

Jeg mener som udgangspunkt, at zoneforbuddet tager hensyn til de behov, som er dets formål.

Jeg kan endvidere oplyse, at der ved affyring af fyrværkeri allerede gælder et afstandskrav på 100 meter til bygninger og arealer med husdyr, fx hundekenneler og landbrug. Da disse imidlertid ofte ligger i landområder, og vi samtidig har en begrænset anvendelsesperiode for fyrværkeri, nemlig d. 27. december til 1. januar, er det vurderingen, at generne for disse er yderst begrænsede.

Ift. det nævnte eksempel om støjgenerne, vil det afhænger af en række specifikke og varierende forhold, herunder vind og vejr, landskab, bygninger og det affyrede fyrværkeri. Jeg kan dog oplyse, at decibelgrænsen for lovligt fyrværkeri i Danmark er 120 decibel.









0:000:00