Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Dan Jørgensen

Har embedsværket fået besked om at gå efter minimal implementering af direktivet?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 148, Spørgsmål 55

Kan ministeren bekræfte, at der er givet embedsværket besked om at gå efter en minimal implementering af direktivet?

Svar fra onsdag den 21. april 2021

Tilgangen til implementering af VE II-direktivet adskiller sig ikke fra tilgangen til implementering af andre direktiver på vores område. På baggrund af faglige analyser har jeg foreslået en model for implementering af VE II-direktivet, som er fremlagt for forligskredsen flere gange i løbet af 2020, bl.a. på et forligskredsmøde den 25. september 2020. Med udgangspunkt i forligskredsens opbakning til den model, har ministeriet udarbejdet et lovforslag i overensstemmelse hermed.

I forhold til VE-fællesskaberne er det værd at bemærke, at vi valgte at følge samme model som for implementeringen af borgerenergifællesskaber med henblik på at skabe en ensartet og klar retstilstand for energifællesskaber i dansk ret. Den model blev vi enige om at følge allerede i foråret 2020 og Folketinget har senest vedtaget implementeringsmodellen i forbindelse med vedtagelse af L 67 d. 18. december 2020.

Som led i vedtagelsen af L 67 anmodede Udvalget i tillægsbetænkningen om en analyse af konsekvenserne ved at ændre reglerne om direkte linjer og matrikelkrav for blandt andet borgerenergi- og VE-fællesskaber. Den analyse er igangsat, og jeg forventer at kunne præsentere en status på analysen for forligskredsen før sommerferien.

0:000:00