svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om ministeren vil indhente det nævnte bidrag fra Danske Regioner i spørgsmål 1, og når bidraget foreligger besvare spørgsmålet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 121, Spørgsmål 12
Ministeriet oplyser i svar på spørgsmål 1, at Sundhedsministeriet har anmodet Danske Regioner om bidrag til besvarelse af spørgsmålet, men Danske Regioner har oplyst, at det ikke har været muligt at indhente oplysninger fra regionerne inden for tidsfristen. Vil ministeren indhente det nævnte bidrag fra Danske Regioner og, når bidraget foreligger, besvare spørgsmål 1: Vil ministeren redegøre for omfanget af de såkaldte ”stråmandsklinikker”, hvor en speciallæge i almen medicin ejer et eller flere ydernumre uden at have sit daglige virke på en af klinikkerne?

Svar fra fredag den 21. maj 2021
”Mi isteriet oplyser i svar på spørgsmål 1, at Sundhedsministeriet har anmodet Danske Regioner om bidrag til besvarelse af spørgsmålet, men Danske Regioner har oplyst, at det ikke har været muligt at indhente oplysninger fra regionerne inden for tidsfristen. Vil ministeren indhente det nævnte bidrag fra Danske Regioner og, når bidraget foreligger, besvare spørgsmål 1: Vil ministeren redegøre for omfanget af de såkaldte ”strå a dskli ikker”, hvor e speciallæge i al e edici ejer et eller flere ydernumre uden at have sit daglige virke på e af kli ikker e?” Svar:

Sundhedsministeriet har indhentet bidrag fra Danske Regioner til besvarelsen af spørgsmålet. Danske Regioner oplyser følgende:

”Regio er e oplyser, at det ka foreko e, at e læge hvis av er eldt i d til regionen i en lægekapacitet, ikke er den læge, som patienten møder i praksis. Omfanget af dette fænomen er dog ukendt. Generelt er der få oplysninger om anvendelse af vikarer i almen praksis – både helt og delvist. Regionerne er ikke bekendt med konkrete læger, som ikke virker i nogle af sine klinikker/ydernumre.

Det bemærkes, at langt de fleste handler pågår mellem praktiserende læger, hvor regionen ikke har indflydelse på, hvem som køber et ydernummer. Det er dog forventningen, at den læge som er meldt ind til regionen i en lægekapacitet, og dermed fremgår af lægevalgslisten, er den læge som patienten i udgangspunktet møder i kliikke .”
0:000:00