svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om ministeren vil indhente det nævnte bidrag fra Danske Regioner i spørgsmål 3, og når bidraget foreligger besvare spørgsmålet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 121, Spørgsmål 13
Ministeriet oplyser i svar på spørgsmål 3, at Sundhedsministeriet har anmodet Danske Regioner om bidrag til besvarelse af spørgsmålet, men Danske Regioner har oplyst, at det ikke har været muligt at indhente oplysninger fra regionerne inden for tidsfristen. Vil ministeren indhente det nævnte bidrag fra Danske Regioner og, når bidraget foreligger, besvare spørgsmål 3: Kan ministeren redegøre for, hvor mange alment praktiserende speciallæger, som ejer mere end et ydernummer, og hvor mange af dem har indgået partnerskab om driften med en privat virksomhed?

Svar fra fredag den 21. maj 2021
”Ministeriet oplyser i svar på spørgsmål 3, at Sundhedsministeriet har anmodet Danske Regioner om bidrag til besvarelse af spørgsmålet, men Danske Regioner har oplyst, at det ikke har været muligt at indhente oplysninger fra regionerne inden for tidsfristen. Vil ministeren indhente det nævnte bidrag fra Danske Regioner og, når bidraget foreligger, besvare spørgsmål 3: Kan ministeren redegøre for, hvor mange alment praktiserende speciallæger, som ejer mere end et ydernummer, og hvor mange af dem har indgået partnerskab om drifte ed e privat virkso hed?” Svar:

spørgsmålet. Danske Regioner oplyser følgende:

”Regio er e oplyser følge de o gionen:

Region Nordjylland Midtjylland Syddanmark ere e d ét yder u er i reAntal læger med flere ydernumre i regionen*

5 8 10 4 2

Læger ka i fællesskab eje et eller flere yder u er sa e , hvis de opkøbe de ”læge” består af et kompagniskab af læger. I Syddanmark er der fx 7 læger i kompagniskab, som ejer ét ekstra ydernummer sammen og i Sjælland ejer et kompagniskab på 2 læger et ekstra ydernummer. Kompagniskaber, der ejer ekstra ydernumre indgår i opgørelsen som 1 læge, idet der er tale om en enhed med en ejerkreds.

Det er ikke muligt at opgøre det præcise antal klinikker, som har indgået partnerskab med en privat virksomhed, da praktiserende læger ikke er forpligtet til at oplyse om samarbejdsaftaler med underleverandører. Regionerne oplyser dog, at de er bekendt med en række klinikker, som har indgået aftaler med private underleverandører, men antallet skal betragtes som et minimum.

Regionerne oplyser følgende om partnerskabsklinikker:

Region Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland ” Antal partnerskabsklinikker 3 6 5 2 8
0:000:00