Lars Boje Mathiesen
 svarer 
Morten Bødskov

Lars Boje Mathiesen (NB) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om man inden for den eksisterende boligjobordning vil kunne ansætte en børnepasser, der dele af tiden skal yde lektiehjælp

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 255, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, om man inden for den eksisterende boligjobordning vil kunne ansætte en børnepasser, der dele af tiden skal yde lektiehjælp, herunder om man i så fald skal kunne dokumentere, hvorledes den ansatte har fordelt sin tid mellem børnepasning og lektiehjælp, eller om man kun vil kunne fradrage de timer, der er brugt på børnepasning?

Svar fra onsdag den 12. maj 2021
Der er efter BoligJobordningen mulighed for fradrag for visse typer private udgifter til serviceydelser og håndværksydelser i hjemmet og i en fritidsbolig. Serviceydelser omfatter almindelig rengøring, vinduespudsning, børnepasning og almindeligt havearbejde.

Børnepasning omfatter børnepasning i hjemmet eller fritidsboligen samt aflevering og afhentning af børn til og fra daginstitution, skole, fritidsklub og fritidsaktiviteter. Det gælder også, hvis barnet under pasningen laver sit skolearbejde.

Hvis børnepasseren således under pasningen hjælper med lektierne, vil det også være omfattet af fradragsretten. Der er imidlertid ikke fradragsret for køb af lektiehjælp som hovedydelse.

0:000:00