Marlene Ambo-Rasmussen
 svarer 
Morten Bødskov

Marlene Ambo-Rasmussen (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvor meget skatteværdien af fradraget for håndværksydelser under boligjobordningen vil skulle nedsættes, for at forslaget om fradrag for lektiehjælp kan implementeres provenuneutralt

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 255, Spørgsmål 3
Vil ministeren redegøre for, hvor meget skatteværdien af fradraget for håndværksydelser under boligjobordningen vil skulle nedsættes, for at forslaget om fradrag for lektiehjælp kan implementeres provenuneutralt?

Svar fra mandag den 17. maj 2021
Hvis beslutningsforslaget gennemføres, skønnes det at medføre et samlet mindreprovenu efter tilbageløb og adfærd i 2021 og 2022 på ca. 15 mio. kr.

I 2021 er den gennemsnitlige skatteværdi af fradraget for håndværksydelser ca. 25,0 pct. ekskl. kirkeskat. En nedsættelse af skatteværdien af fradraget for håndværksydelser til ca.

24,6 pct. (ekskl. kirkeskat) i 2021 og 2022 skønnes at indebære et samlet merprovenu efter tilbageløb og adfærd på ca. 15 mio. kr.

Det bemærkes for en ordens skyld, at en nedsættelse af skatteværdien af fradraget vil være skærpende lovgivning, der som udgangspunkt alene kan ske med fremadrettet virkning, dvs. først for indkomståret 2022.

0:000:00