Kim Valentin
 svarer 
Morten Bødskov

Kim Valentin (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvorvidt et øget finansieringsbehov i alle tilfælde modsvares 1:1 af, at køberen overtager en lavere skatteforpligtelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 133, Spørgsmål 24
Vil skatteministeren med henvisning til svaret på spørgsmål 11 redegøre for, hvorvidt et øget finansieringsbehov i alle tilfælde modsvares 1:1 af, at køberen overtager en lavere skatteforpligtelse?

Svar fra tirsdag den 18. maj 2021
Et øget finansieringsbehov vil ikke i alle tilfælde blive modsvaret af, at køberen overtager en tilsvarende lavere skatteforpligtelse.

Svaret på spørgsmål 11 henviser til svaret på spørgsmål 8. I svaret på spørgsmål 8 fremgår det af beskrivelsen til eksemplet i tabel 2, at antagelserne til brug for beregningerne er forenklede, således at prisen for virksomheden udgør egenkapitalen, hvilket blandt andet betyder, at der ikke tages højde for tidsværdien af penge.

Eksemplet viser dog, at størrelsen af den latente skatteforpligtelse, der overdrages, alt andet lige vil påvirke værdien af den overdragne virksomhed og dermed også det øgede finansieringsbehov, såfremt der overdrages en lavere latent skatteforpligtelse. Hvor meget og hvor lidt finansieringsbehovet påvirkes, vil dog afhænge af de konkrete omstændigheder ved overdragelsen.

0:000:00