Lars Boje Mathiesen
 svarer 
Peter Hummelgaard

Lars Boje Mathiesen (NB) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvilke konsekvenser beslutningsforslaget vil have for beskæftigelsen og arbejdsudbuddet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 206, Spørgsmål 1
Vil ministeren oplyse, hvilke konsekvenser beslutningsforslaget vil have for beskæftigelsen og arbejdsudbuddet?

Svar fra tirsdag den 25. maj 2021
”Vil ministeren oplyse, hvilke konsekvenser beslutningsforslaget vil have for beskæftigelsen og arbejdsudbuddet?

” Svar:

Samlet set skønnes en forhøjelse af den maksimale dagpengesats ved et midlertidigt coronatillæg på 23.000 kr. pr. måned at medføre en negativ arbejdsudbudsvirkning på ca. 18.000 fuldtidspersoner.

Beregningerne tager udgangspunkt i den samme beregningsmetode, som ligger til grund for besvarelsen af BEU alm. del 63. Det er forudsat, at relaterede ydelser, medlemsbidrag mv. ikke påvirkes af et midlertidigt coronatillæg til dagpengemodtagere.

Det er i beregningerne forudsat, at tillægget vil gælde fra den 1. juli 2021 til og med den 30. juni 2022, hvilket medfører, at den negative arbejdsudbudseffekt vil være mindre sammenlignet med besvarelsen i BEU 63, hvor beregningerne tog udgangspunkt i, at tillægget ville gælde i hele 2021.

Det samlede skøn over det negative arbejdsudbud er ca. 800 personer mindre end i BEU 63, da den forventede strukturelle ledighed er mindre i 2022 end i 2021, og dermed vil de økonomiske konsekvenser af en forhøjelse af den maksimale dagpengesats ligeledes være mindre.
0:000:00