Samira Nawa
 svarer 
Peter Hummelgaard

Samira Nawa (R) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvordan dækningsgraden af dagpengenes værdi har udviklet sig de seneste 10 år

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 207, Spørgsmål 3
Vil ministeren oplyse, hvordan dækningsgraden af dagpengenes værdi har udviklet sig de seneste 10 år? I besvarelsen bedes ministeren ligeledes oplyse, hvordan udviklingen har været i de øvrige skandinaviske lande.

Svar fra tirsdag den 25. maj 2021
”Vil ministeren oplyse, hvordan dækningsgraden af dagpengenes værdi har udviklet sig de seneste 10 år? I besvarelsen bedes ministeren ligeledes oplyse, hvordan udviklingen har været i de øvrige skandinaviske lande.” Svar:

Nettokompensationsgrad for ledige i Danmark var 70 pct. i 2020 og har været omstant kontant fra 2010 til 2020, når graden blev opgjort på baggrund af OECD’s opgørelse af gennemsnitslønnen i Danmark, jf. tabel 1.

Nettokompensationsgraden er valgt frem for bruttokompensationsgraden, idet den er lettere at sammenligne på tværs af lande.

Udviklingen i nettokompensationsgraden ved ledighed for forsikrede ledige i Danmark, Norge og Sverige fra 2010-2020 fremgår af tabel 1. Begge landes kompensationsgrad har også været forholdsvis konstant i perioden, hvor kompensationsgraden er lidt højere i Norge, mens den er lidt lavere i Sverige ift. Danmark.

Tabel 1 70 73 63 62 Anm.: Nettokompensationsgrad ved ledighed for forsikrede ledige er baseret på den gennemsnitlig løn. Der er vist gennemsnittet af nettokompensationsgrader for de familietyper, der indgår i OECD’s Tax-Benefit Calculator.

Kilde: OECD og Beskæftigelsesministeriets egne beregninger.
0:000:00