svarer 
Benny Engelbrecht

Transportudvalget spørger transportministeren, Benny Engelbrecht, om kommentar til henvendelse af 2/6-21 fra Per Henriksen, København S vedrørende flytning af rensningsanlægget Lynetten

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 220, Spørgsmål 191
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 2/6-21 fra Per Henriksen, København S vedrørende flytning af rensningsanlægget Lynetten, jf. L 220 - bilag 40?

Svar fra torsdag den 3. juni 2021
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 2/6-21 fra Per Henriksen, København S vedrørende flytning af rensningsanlægget Lynetten, jf. L 220 - bilag 40?

Svar:

Som bekendt omhandler L 220 etableringen af Lynetteholm som et nyttiggørelsesprojekt for overskudsjord, der samtidig kan indgå i den fremtidige stormflodssikring af København. Dette anlæg er, som jeg har redegjort for i en række svar til Transportudvalget, selvfinansierende – uanset om rensningsanlægget Lynetten flyttes eller ej.

Inden der kan ske byudvikling på Lynetteholm skal en række forhold være på plads – bl.a. skal den nødvendige infrastruktur etableres og der skal være en lokalplan for byudviklingen. Der er endnu ikke truffet politisk beslutning herom endnu. Den konkrete udvikling og anvendelse af Lynetteholm besluttes på et senere tidspunkt med inddragelse af borgere og interessenter m.fl.

Som jeg tilkendegav under 2. behandlingen på baggrund af et spørgsmål stillet af SF’s ordfører, er regeringen indstillet på, at der – har en tæt sammenhæng til en kommende byudviklingsfase for Lynetteholm. Men det forudsætter naturligvis at der er tilslutning til at gå videre med projekterne, sådan som regeringen har lagt op til i infrastrukturudspillet Danmark fremad.

Det vil være op til ejerne af BIOFOS at vurdere, om det giver mening at flytte rensningsanlægget. Heri ser jeg ingen modstrid med Lynetteholmprojektet.

Side Jeg vil i øvrigt henvise til den politiske forståelse med kommunerne om rammerne for udviklingen omkring Lynetteholm, herunder i forhold til BIOFOS:

https://www.trm.dk/nyheder/2021/kommunal-politisk-forstaaelse-om-lynetteholm/
0:000:00