svarer 
Peter Hummelgaard

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvilke lovændringer det vil kræve at gennemføre borgerforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 40, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, hvilke lovændringer det vil kræve at gennemføre borgerforslaget, herunder om der rent juridisk er noget til hinder for at gennemføre forslaget?

Svar fra fredag den 10. december 2021
”Vil ministeren oplyse, hvilke lovændringer det vil kræve at gennemføre borgerforslaget, herunder om der rent juridisk er noget til hinder for at gennemføre forslaget?” Svar:

Der er ikke noget juridisk til hinder for at implementere orlovsdirektivets 9 ugers øremærket forældreorlov ved at forlænge de eksisterende rettigheder med 9 uger.

I relation til de danske regler ville forslaget indebære, at den eksisterende ret til barselsdagpenge under forældreorlov blev forlænget med 9 uger fra 32 uger til 41 uger.

Såfremt borgerforslaget skal gennemgøres, vil det kræve ændringer i barselsloven.
0:000:00