svarer 
Peter Hummelgaard

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om ministerens kommentar til henvendelse af 1/3-2022 fra Foreningen Mor

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 104, Spørgsmål 9
Vil ministeren kommentere henvendelse af 1. marts 2022 fra Foreningen Mor, jf. L 104 bilag 17?

Svar fra onsdag den 2. marts 2022
”Vil ministeren kommentere henvendelse af 1. marts 2022 fra Foreningen Mor, j L 104 - bilag 17?” Svar:

Jeg kan se, at den nye henvendelse fra Foreningen Mor vedrører samme emne, som så anerkender jeg, at foreningen er kritiske over for de nye orlovsregler, og de politiske ønsker, der ligger bag.

Men jeg må understrege, at der ikke er grundlag for Foreningen Mors mistanke om, at der er ansatte i EU-Kommissionen, som misbruger deres stilling og politiserer, frem for at tolke EU-lovgivningen loyalt.

Desuden er jeg ikke enig med foreningen i deres påstande om, hvad de nye orlovsregler får af betydning for kvinder, herunder, at de er et angreb på kvinden som mor ved at usynliggøre hende og negligere det særlige bånd i mellem mor og barn, og at kvinders mulighed for at overdrage en del af deres orlov efter fødslen til den anden forælder medfører risiko for, at kvinder kan blive tvunget til at overlade orlov til en mandlige partner og dermed kan blive udnyttet og misbrugt og udsat for økonomisk vold og kontrol.

Derudover har jeg ikke yderligere at tilføje, og henviser til mine tidligere svar på BEU spørgsmål 1 og 3 til L 104.
0:000:00