Stinus Lindgreen
 svarer 
Magnus Heunicke

Stinus Lindgreen (R) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om adgangen til anden entydig identifikation på den person, som har foretaget et opslag, kommer til at gælde bagudrettet i forhold til bekendtgørelsens ikrafttrædelsestidspunktet, således at også tidligere opslag i patientjournaler kan blive omfatte af disse regler

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 35, Spørgsmål 1
Vil ministeren med henvisning til 1. behandling oplyse, om adgangen til anden entydig identifikation på den person, som har foretaget et opslag, kommer til at gælde bagudrettet i forhold til bekendtgørelsens ikrafttrædelsestidspunktet, således at også tidligere opslag i patientjournaler kan blive omfatte af disse regler?

Svar fra torsdag den 31. marts 2022
”Vil ministeren med henvisning til 1. behandling oplyse, om adgangen til anden entydig identifikation på den person, som har foretaget et opslag, kommer til at gælde bagudrettet i forhold til bekendtgørelsens ikrafttrædelsestidspunktet, således at også tidligere opslag i patientjournaler kan blive omfatte af disse regler?” Svar:

Det følger af § 2 i bekendtgørelse nr. 200 af 7. februar 2022 (”logningsbekendtgørelsen”), at regionsrådet er forpligtet til senest den 1. marts 2024 at sikre, at en patient, der er fyldt 15 år, i en periode på to år fra opslagstidspunktet får adgang til en overskuelig og letforståelig oversigt over oplysninger om fornavn, efternavn og titel på den, der har foretaget opslag i patientens elektroniske patientjournal, behandlingssted, hvorfra opslaget er foretaget, og tidspunkt for opslaget, jf. dog § 3. Regionsrådet forpligtes ikke til at vise logopslag foretaget fra før den 1. marts 2024.

Det følger af § 3, stk. 1, i ”logningsbekendtgørelsen”, at regionsrådet i særlige tilfælde kan beslutte, at patienten i stedet for oplysningerne om fornavn og efternavn får adgang til oplysninger om anden entydig identifikation på den person, der har foretaget et opslag.

Regionsrådet vil dermed blive forpligtet til at vise logoplysninger på samme tidspunkt (senest den 1. marts 2024), som det bliver muligt for regionsrådet at anvende anden entydig identifikation end det fulde navn på den person, som har foretaget opslaget i logvisningen.

Det vil i praksis betyde, at regionsrådet ikke vil blive forpligtet til at vise logopslag fra de regionale patientjournalsystemer, uden at regionerne samtidig har mulighed for at beslutte, om en medarbejder bør fremgå af loggen med anden entydig identifikation end det fulde navn.

Der er således ikke behov for at bagudrette løsningen.
0:000:00