Dennis Flydtkjær
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Hvorfor foreslås idrættens hovedorganisationer ikke direkte orienteret om seksuelle krænkelser?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 119, Spørgsmål 3

Da ministeren ikke svarer på det spurgte i spørgsmål to, så stilles spørgsmålet igen.

Hvad er grunden til, at idrættens hovedorganisationer ikke foreslås orienteret direkte fremfor Udelukkelsesnævnet for seksuelle krænkelser?

Svar fra mandag den 4. april 2022
Den direkte orientering af Udelukkelsesnævnet vil være grundlag for den bedste og mest effektive sagsbehandling

Jeg forstår spørgeren således, at spørgeren gerne vil have en forklaring på, hvorfor det af lovforslagets hjemmel fremgår, at Politiet orienterer Udelukkelsesnævnet for seksuelle krænkelser mv. frem for at Politiet orienterer idrættens hovedorganisationer direkte. På den baggrund vil jeg supplere min besvarelse af spørgsmål 2, som blev sendt til spørger og Kulturudvalget d. 21. marts 2022.

Løsningen med at Udelukkelsesnævnet orienteres af Politiet, er valgt fordi, at den direkte orientering af Udelukkelsesnævnet vil være grundlag for den bedste og mest effektive sagsbehandling, da politiets orienteringspligt netop indføres for at understøtte Udelukkelsesnævnets i behandling af sager.

Ane Halsboe-Jørgensen 

0:000:00