Marie Bjerre
 svarer 
Dan Jørgensen

Marie Bjerre (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, hvorvidt en CO2-afgift vil betyde, at kuludfasningen på Nordjyllandsværket vil blive fremrykket i forhold til den allerede planlagte nedlukning i 2028

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 47, Spørgsmål 3
Vil ministeren i forlængelse af svar på spørgsmål 1 og 2 bekræfte, at en CO2-afgift som foreslået i de tre afgiftsmodeller præsenteret af ekspertgruppens første delrapport til en grøn skattereform formentligt ikke vil have den konsekvens, at kuludfasningen på Nordjyllandsværket vil blive fremrykket i forhold til den allerede planlagte nedlukning i 2028?

Svar fra tirsdag den 29. marts 2022
Jeg kan henvise til mine svar på spørgsmål 1 og 2 til beslutningsforslag B47 og gentage, at en eventuel beslutning om fremrykning af kuludfasningen på Nordjyllandsværket afgøres af værkets ejer.
0:000:00