Preben Bang Henriksen
 svarer 
Nicolai Wammen

Preben Bang Henriksen (V) spørger finansministeren, Nicolai Wammen, om det advokatarbejde, som Kammeradvokaten udfører for diverse nævn, indgår i den årlige oversigt over Kammeradvokatens omsætning fra staten

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 158, Spørgsmål 1
Kan ministeren oplyse, om det advokatarbejde, som Kammeradvokaten udfører for diver­

se nævn – som eksempelvis Ligebehandlingsnævnet, der på hjemmesiden oplyser, at retssager føres af Kammeradvokaten – indgår i den årlige oversigt over Kammeradvoka­

tens omsætning fra staten?

Svar fra torsdag den 28. april 2022
Jeg kan indledningsvis bekræfte, at de udgifter, som Ligebehandlingsnævnet har haft i forbindelse med retssager, der føres af Kammeradvokaten, indgår i den årlige oversigt over statens udgifter til Kammeradvokaten.

Jeg kan endvidere bekræfte, at den årlige opgørelse over statens udgifter til Kammeradvokaten indeholder udgifter for de nævn, der iht. Kammeradvokataftalen har adgang til at anvende ordningen. Som eksempler kan nævnes Erstatningsnævnet, Miljøog Fødevareklagenævnet, Planklagenævnet og Udlændingenævnet.
0:000:00