svarer 
Astrid Krag

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget spørger social- og ældreministeren, Astrid Krag, om ministerens kommentar til henvendelsen af 2/6-22 fra Per Jensen, Fjerritslev

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 143, Spørgsmål 6
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 2. juni 2022 fra Per Jensen, Fjerritslev, jf. B 143 - bilag 14.

Svar fra tirsdag den 7. juni 2022
”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 2. juni 2022 fra Per Jensen, Fjerritslev, jf. B 143 - bilag 14.” Svar:

Med spørgsmål 6 til B 143 har udvalget sendt en henvendelse fra Per Jensen, hvor der indledningsvist henvises til min besvarelse af SOU alm. del spørgsmål 430, ligesom der i henvendelsen stilles nogle spørgsmål, som ligger uden for det stillede beslutningsforslag, bl.a. efterlyses forskellige tal.

Jeg kan oplyse, at der ikke sker en elektronisk registrering i Familieretshuset af, hvilke årsager der ligger bag vurderingen i de konkrete sager, og jeg ved, at der i domstolene ikke føres statistik på domme om afslag på samvær. En nærmere redegørelse for de bagvedliggende årsager vil derfor kræve en manuel gennemgang af afgørelserne, som jeg ikke finder grundlag for at bede om, da der altid vil være tale om en konkret vurdering.

Lovens udgangspunkt er, at et barn skal have kontakt til begge sine forældre, og det har langt de fleste børn i skilsmisser. Men for nogle få børn, ud af de tusindevis af sager, som systemet behandler, er det nødvendigt at begrænse eller afskære kontakten til en forælder, fordi det vurderes at være bedst for barnet i den konkrete situation. Det kan betyde, at et samvær sættes i bero eller ophæves,
0:000:00