svarer 
Simon Kollerup

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om kommentar til henvendelsen af 3/6-22 fra DiaLab om bemærkninger til ministerens svar på spm. 46

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 199, Spørgsmål 62
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 3/6-22 fra DiaLab om bemærkninger til ministerens svar på spm. 46, jf. L 199 - bilag 22?

Svar fra mandag den 6. juni 2022
I henvendelsen fra DiaLab efterspørges en genovervejelse af, at udbudslovens § 80 præciseres i den aktuelle lovrevision med henblik på at tydeliggøre adgangen til at foretage direkte tildeling af offentlige kontrakter uden forudgående udbud. Herudover opfordres til en genovervejelse af DiaLabs løsningsforslag om etablering af en ordning, hvorefter der automatisk foretages en uafhængig undersøgelse, når der foretages indkøb ved direkte tildeling uden forudgående udbud (med visse emne- og beløbsmæssige undtagelser).

Hvad angår forslaget om præcisering af undtagelsesbestemmelsen i udbudslovens § 80, stk. 5, er det fortsat min vurdering, at der ikke på nuværende tidspunkt er behov for at tydeliggøre denne. Bemærkningerne til bestemmelsen udgør fortolkningsbidrag, som tydeliggør betingelserne for i forbindelse med covid-19 pandemien og de deraf afledte akutte indkøbsbehov udsendt en vejledning om netop forståelsen af adgangen til at foretage direkte tildeling af offentlige kontrakter uden forudgående udbud, herunder § 80. Denne vejledning bidrager ligeledes til at tydeliggøre betingelserne for anvendelse af bestemmelsen.

Hvad angår forslaget om at ”indføre en ordning, hvorefter der automatisk foretages en uafhængig undersøgelse, når der er foretages indkøb ved direkte tildeling uden forudgående udbud (dog med visse emne- og beløbsmæssige undtagelser)”, ser jeg fortsat ikke på nuværende tidspunkt behov for en sådan løsning.

Jeg vil dog løbende følge udviklingen. Regeringen vil tage initiativ til, at Lov om Klagenævnet for Udbud skal evalueres, hvilket er en anledning til at få undersøgt, om vores håndhævelsessystem i Danmark kan forbedres.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

Fax CVR-nr 33 92 33 50 33 12 37 78 10 09 24 85 EAN nr. 5798000026001 [email protected] www.em.dk Herudover vil jeg fortsat gøre opmærksom på, at man også i forhold til udbudslovens § 80 har mulighed for at klage til Klagenævnet for Udbud, hvis man mener, at reglerne er blevet overtrådt.
0:000:00