svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om kommentar til præsentation fra forslagsstilleres foretræde for udvalget den 1/2-23

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 11, Spørgsmål 2
Vil ministeren kommentere præsentation fra forslagstilleres foretræde for udvalget den 1/2-23, jf. B 11 - bilag 1?

Svar fra onsdag den 15. marts 2023
”Vil ministeren kommentere præsentation fra forslagsstilleres foretræde for udvalget den 1/2-23, jf. B 11 - bilag 1.” Svar:

Præsentation viser, at det er hårdt for forældre at få tvillinger, og det anerkender jeg fuldt ud. Det er altid en stor omvæltning af få et barn, og det er det selvfølgelig også at få tvillinger.

Regeringen har stor sympati med tvillingeforældrenes situation og forståelse for ønsket om mere orlov. Men som jeg nævnte ved førstebehandlingen, så er det ikke uden omkostninger at give ret til ekstra orlov til tvillingefamilier.

Der er cirka 1.000 forældrepar, der hvert år får tvillinger. Til sammenligning fødes der mellem 3 og 10 sæt trillinger om året. Forslagsstillernes forslag skønnes med betydelig usikkerhed at medføre en årlig merudgift for staten i størrelsesordenen 70-90 mio. kroner. Derudover vil forslaget også påvirke arbejdsudbuddet.

I lyset af den nuværende økonomiske situation, herunder med de markant forøgede udgifter til forsvaret, er der desværre ikke økonomi til at udvide målgruppen for familier, der har ret til ekstra orlov.
0:000:00