Pia Kjærsgaard
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Pia Kjærsgaard (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Kaare Dybvad Bek, om ministeren vil oplyse, hvilke lande i Europa der har indført et forbud imod religiøse symboler i skolerne, og som samtidig er forpligtet af forskellige internationale konventioner, f.eks. EMRK?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 8, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, hvilke lande i Europa der har indført et forbud imod religiøse symboler i skolerne, og som samtidig er forpligtet af forskellige internationale konventioner, f.eks. EMRK?

Svar fra fredag den 28. april 2023
Udlændinge- og Integrationsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet anmodet Udenrigsministeriet om bidrag. Udenrigsministeriet har oplyst følgende:

”Der er gennemført en høring af 29 bilaterale ambassader mhp. at belyse retstilstanden i de 46 europæiske lande, som er parter til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention (EMRK).

Det fremgår af de indhentede svar, at religiøse symboler i skoler udgør et komplekst område, der f.eks. i nogle europæiske lande kan inkludere regulering på decentralt niveau eller i de enkelte skoler. På baggrund af de modtagne svar kan det oplyses, at Frankrig og Andorra har nationale forbud mod religiøse symboler i skolerne. Der henvises til UUI spørgsmål 1 med hensyn til detaljerne i den franske regulering.” Jeg kan henholde mig til det af Udenrigsministeriet oplyste. 28. april 2023 Udlændinge- og Integrationsministeriet Værdier og Medborgerskab 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 Kaare Dybvad Bek / Jesper Kraft Side 1/
0:000:00