svarer 
Sophie Løhde

Sundheds- og Ældreudvalget spørger indenrigs- og sundhedsministeren, Sophie Løhde, om kommentar til henvendelsen omdelt på B 14 - bilag 4

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 14, Spørgsmål 7
Vil ministeren kommentere henvendelsen omdelt på B 14 - bilag 4, herunder den vedlagte kronik samt oversigt over sygdomme i tænderne, du kan være født med?

Svar fra torsdag den 23. marts 2023
”Vil ministeren kommentere henvendelsen omdelt på B 14 - bilag 4, herunder den vedlagte kronik samt oversigt over sygdomme i tænderne, du kan være født med?” Svar:

Det er grundlæggende en sympatisk tanke at fjerne brugerbetaling på tandpleje. Hvis alle borgere skal kunne gå til tandlæge uden at betale et vederlag, vil der imidlertid skulle findes et betydeligt milliardbeløb årligt til finansiering. For nærmere bemærkninger til indførelsen af vederlagsfri voksentandpleje henvises til mine tidligere besvarelser af SUU B 14 spm. 2 og 5 (2022-23).

Jeg kan oplyse, at det er min hensigt, at det kommende arbejde med en ny model for voksentandplejen udvides til at omfatte, spørgsmålet om behovet for ændringer af §

166 i sundhedsloven, hvorefter regionerne giver et særligt tilskud til visse patientgrupper, herunder fx patienter, som har gennemgået et kræftforløb, og som pga. kemoterapi eller stråling fx skal have rekonstrueret deres tænder.

./.
0:000:00