Victoria Velásquez
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Victoria Velasquez (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om teknisk bistand til et ændringsforslag, der udvider positivlisten, så den stemmer overens med positivlisten og det aktivitetstal, der var gældende, indtil ordningen udløb 31/12-22

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 128, Spørgsmål 12
Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der udvider positivlisten så den stemmer overens med positivlisten og det aktivitetstal der var gældende indtil ordningen udløb den 31. december 2022?

Svar fra tirsdag den 23. maj 2023
”Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der udvider positivlisten så den stemmer overens med positivlisten og et aktivitetstal der var gældende indtil ordningen udløb den 31. december 2022?” Svar:

Det er ikke muligt at lave et egentlig ændringsforslag, der udvider positivlisten, så den stemmer overens med den senest gældende positivliste, på 41 pct. af uddannelsesaktiviteten på erhvervsuddannelserne.

Det skyldes, at det ikke kræver lovændring. I lovforslaget L 128 er det således også alene beskrevet i bemærkningerne, at Beskæftigelsesministeriet vil revidere positivlisten.

Forslaget fra Enhedslisten om at fastholde den tidligere positivliste, som var gældende indtil ordningen udløb den 31. december 2022, er derfor i stedet indarbejdet i bemærkningerne til ændringsforslaget om permanentgørelse af ordningen, som er vedlagt, jf. besvarelsen af spørgsmål 13 til L 128. De økonomiske konsekvenser er ligeledes beskrevet.
0:000:00