Pia Kjærsgaard og Søren Espersen er ude af DF's ledelse

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har besluttet at nedlægge partiets magtfulde koordinationsudvalg, hvor både Søren Espersen og Pia Kjærsgaard havde plads.

Søren Espersen
Søren Espersen (67) MF (DF), fhv. politisk næstformand, Dansk Folkeparti
Pia Kjærsgaard
Pia Kjærsgaard (73) Værdiordfører, MF (DF), fhv. formand for Folketinget, partistifter
Kristian Thulesen Dahl
Kristian Thulesen Dahl (51) Partiformand (DF), MF

Hverken Pia Kjærsgaard eller Søren Espersen har længere formelt ledende poster i Dansk Folkeparti. 

Det står klart efter, at partiformand Kristian Thulesen Dahl har meddelt, at partiets magtfulde og indflydelsesrige koordinationsudvalg nedlægges.

Det skriver Ritzau ifølge Berlingske

Koordinationsudvalget er ellers Kristian Thulesen Dahls egen opfindelse fra 2012, da han overtog formandsposten fra Pia Kjærsgaard.

Søren Espersen måtte sidste måned gå af som partiets politiske næstformand, da han blev afløst på posten af partiet nyudnævnte kronprins Morten Messerschmidt.

"Dette er en beslutning, der har været undervejs i et stykke tid. Min adgang og Pias adgang til Kristian vil være den samme, som den altid har været. Jeg støtter Kristian i denne beslutning. Jeg føler ikke, at dette er en dårlig idé," siger Søren Espersen til Ritzau ifølge Berlingske.

Nedlæggelsen af udvalget betyder også, at DF-stifter Pia Kjærsgaard og partiets EU-parlamentariker Peter Kofod ikke længere formelt er en del af partiledelsen.  

Beslutningen er ifølge Søren Espersen den rigtige, da den giver mere plads til folketingsgruppens ledelse, hvor blandt andre sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) og finansordfører René Christensen (DF) sidder. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal