Sveriges udenrigsminister træder tilbage

Den svenske udenrigsminister, Margot Wallström, har valgt at trække sig fra posten, fordi hun ønsker at tilbringe mere tid med sin familie. Beslutningen har både været let og svær at træffe, skriver hun.

Margot Wallström
Margot Wallström Afgående udenrigsminister, Sverige

Efter fem år som udenrigsminister har Margot Wallström meddelt den svenske statsminister, Stefan Lövfen, at hun træder tilbage. Det skriver Børsen.

"Jeg gør det for at kunne være mere sammen med min mand, mine børn og mine børnebørn," udtaler Margot Wallström til Dagens Nyheter.

Den afgående udenrigsminister har på Facebook skrevet, at Sverige har afstedkommet meget udenrigspolitisk siden 2014. Blandt andet skriver hun, at Sverige var det første land i verden, der lancerede en feministisk udenrigspolitik, og at landet har spillet med i den højeste udenrigspolitiske liga.

Den 64-årige socialdemokrat har skabt flere avisoverskrifter, da hun i sit første år som udenrigsminister meddelte, at Sverige anerkender staten Palæstina. Desuden har hun omtalt Saudi-Arabien som et diktatur uden ytringsfrihed.

Margot Wallström har tidligere i sin karriere været næstformand i EU-Kommissionen, EU-miljøkommissær og særlig rapportør for FN om seksuelle overgreb i krig og konflikter.

Nyhedsbureauet TT kårer udenrigshandelsminister Ann Linde som en af favoritterne til at blive Sveriges nye udenrigsminister.

Her ses Margot Wallströms afskedshilsen på Facebook:

hvemon@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv civilsamfund gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement