Cabi får støtte fra reserven, men mangler fortsat halvdelen af nuværende bevilling

STØTTEKRONER: Fordeling af satspuljereserven sikrer Cabi 8,4 millioner kroner. Men organisationen mangler fortsat næsten ti millioner kroner af sin nuværende bevilling, som regeringen har lagt op til at barbere som led i konsulentbesparelser.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag præsenterede tirsdag aftalen om fordeling af reserven. Her har blandt andet radikales Rasmus Helveg Petersen presset på for at sikre fortsat støtte til Cabi.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag præsenterede tirsdag aftalen om fordeling af reserven. Her har blandt andet radikales Rasmus Helveg Petersen presset på for at sikre fortsat støtte til Cabi. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Panikken har delvist lagt sig hos videns- og netværkshuset Cabi efter tirsdagens aftale om fordeling af satspuljereserven.

Cabi stod ellers til at miste hele sin offentlige bevilling på 18 millioner kroner. Men med den nye aftale afsættes 8,4 millioner kroner årligt i 2021-23 og 4,2 millioner kroner i 2024 til at videreføre bevillingen til Cabi.