Debat

DF: Vi skal stille krav om kvalificeret personale på bosteder

DEBAT: Det bør være en selvfølge og et krav, at personalet på bosteder og anbringelsestilbud har de helt rigtige kompetencer og faglige færdigheder, så de er i stand til at yde den rette hjælp til beboerne, skriver Karina Adsbøl (DF).

Der er brug for at skærpe de økonomiske krav for både de offentlige og ikke-offentlige tilbud, mener DF.  (Foto: Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix).
Der er brug for at skærpe de økonomiske krav for både de offentlige og ikke-offentlige tilbud, mener DF.  (Foto: Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix).
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Karina Adsbøl
Socialordfører (DF)

Der er nok ting at tage fat på, når det kommer til bosteds- og anbringelsestilbud. Socialtilsynene skal styrkes og ensartes. De økonomiske krav skal skærpes. 

Der skal være gennemsigtighed i personalesammensætningen. Og så skal vi selvfølgelig have stoppet tilsynsshopperiet. Det smuthul, der er i loven, må og skal vi have lukket.

Det duer bare ikke, at man kan hoppe fra tilsyn til tilsyn for at undgå kontrol. Det er simpelthen så drønvigtigt, at vi ved, at kvaliteten på vores bosteds- og anbringelsestilbud er høj. 

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Det er sårbare og udsatte børn, unge og voksnes fremtid, vi har med at gøre. 

Derfor er det heller ikke okay, at det har taget så lang tid for os politikere at finde løsninger på de mange udfordringer, der er på området. 

Vi bliver simpelthen nødt til at sikre, at de offentlige midler anvendes optimalt og til gavn for beboerne.

Karina Adsbøl
Socialordfører (DF)

Krav om specialiseret personale
Vi kan simpelthen ikke forsvare at have bosteds – og anbringelsestilbud, hvor kvaliteten halter. 

Det skal være et trygt sted at være. Det skal være trygt for beboerne samtidig med, at de pårørende skal have tillid til, at behandlingen foregår professionelt og faglig kvalificeret. I Dansk Folkeparti mener vi, at hvert tilbud bør have et kvalificeret personale, der er specialiseret i netop den målgruppe, de beskæftiger sig til. 

Det bør være en selvfølge og et krav, at personalet har de helt rigtige kompetencer og faglige færdigheder, så de er i stand til at yde den rette hjælp til dem, der har brug for den. 

Det går naturligvis ikke, at der bliver brugt for mange ufaglærte vikarer for at spare penge, eller at der måske ikke er tilstrækkeligt personale i det hele taget. 

Dermed ikke sagt at en ufaglært ikke kan tilbyde andre, gode og vigtige kompetencer, det er bare vigtigt, at der ikke er for mange. Der er en grund til, at folk tager en uddannelse. 

Læs også

Beboernes stemme skal høres
Derfor har vi brug for en øget gennemsigtighed i personalesammensætningen på de enkelte bosteder.

I dag fører socialtilsynet tilsyn med den generelle kvalitet af det sociale tilbud. Der er ikke tilsyn med, hvorvidt den enkelte beboer får den rette behandling og omsorg. Det mener vi, at der bør kigges på. 

Det er meningen, at der i tilbuddet skal være fokus på den enkelte borgers udvikling og behandling, så borgeren bedst muligt kan vende tilbage til samfundslivet. Derfor skal beboernes stemmer naturligvis høres. Det er vigtigt at inddrage og lytte til dem, det hele handler om. 

Ligesom ved personalesammensætningen, mener vi også, at der bør være en gennemsigtighed i økonomien. Der er brug for at skærpe de økonomiske krav. Både for de offentlige og ikke-offentlige tilbud. 

Vi bliver simpelthen nødt til at sikre, at de offentlige midler anvendes optimalt og til gavn for beboerne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karina Adsbøl

MF (DD), 4. næstformand, Folketingets Præsidium
social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Fredericia 2005), social sundhedshjælper

0:000:00