Debat

K: Det bedste, vi kan give socialt udsatte, er en tilknytning til arbejdsmarkedet

Som samfund bør vi måles på, hvordan vi behandler de svageste. Det sociale frikort er en værdifuld ordning, og nu er det tid til at gøre den permanent, skriver Birgitte Klintskov Jerkel (K).

Det sociale frikort skal gøres permanent, mener Brigitte Klintskov Jerkel (K).
Det sociale frikort skal gøres permanent, mener Brigitte Klintskov Jerkel (K).Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Brigitte Klintskov Jerkel
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det sociale frikort har været en succes.

Gennem alt for mange år, har Danmark haltet efter i forhold til at behandle vores socialt udsatte ordentligt. Der har været for mange eksempler på en forfejlet hjælp, og det er ikke godt nok.

Som samfund synes jeg, at man skal måles på, hvordan man behandler de svageste. Det var blandt andet derfor, at jeg sagde mit job som socialrådgiver op for at gå ind i politik. Og det er også en af de absolutte kerneværdier for Det Konservative Folkeparti.

Temadebat

Har det sociale frikort vist sit værd?
Med det sociale frikort får misbrugere, hjemløse og psykisk syge mulighed for at tage en række små, timelønnede job uden at blive trukket i sociale ydelser. Flere partier på Christiansborg er nu klar til at gøre ordningen permanent og flere sociale aktører bakker op.

Derfor spørger Altinget Social, hvordan det sociale frikorts fremtid skal se ud: Har ordningen med det sociale frikort har vist sit værd i forhold til LA's oprindelige ambitioner? Er det lykkedes at inddrage private virksomheder tilstrækkeligt? Og er der behov for at justere ordningen, hvis den skal gøres permanent?

Om temadebatter:
Altingets temadebatter deltager en række aktører, som skriver debatindlæg om aktuelle emner.

Alle indlæg er alene udtryk for skribenternes holdning, og indlæg i Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

For os handler det i høj grad om at indrette samfundet således, at vi giver de bedste forudsætninger til, at alle, der kan og har lyst, også får muligheden, så der er råd til, at vi kan give en hjælpende hånd til dem, som virkelig har svært ved at få hverdagen til at fungere.

Og mange danskere har svært ved at få hverdagen til at fungere. Det kan være af den ene eller anden årsag, men uagtet årsag, skal vi fra samfundets side hjælpe til.

Et arbejde er noget at stå op til
En af disse hjælpemidler er det sociale frikort. Det blev indført under den seneste regering, hvor Konservatives Mai Mercado sad på socialministerposten. Ordningen indebærer, at tjene lidt penge uden at blive trukket i andre ydelser, så de får en bedre mulighed for at få en tilknytning til arbejdsmarkedet.

Personligt synes jeg, at det sociale frikort har været en succes, og derfor mener jeg bestemt også, at ordningen skal gøres permanent. Så kan endnu flere fremover få glæde af frikortet, så de på den måde kan hjælpe sig selv ud af en problematisk hverdag. Vi skylder at hjælpe dem, som af alle mulige årsager har haft det svært, til at komme ind på arbejdsmarkedet, hvor de kan bidrage til dem selv og samfundet.

Personligt synes jeg, at det sociale frikort har været en succes, og derfor mener jeg bestemt også, at ordningen skal gøres permanent

Brigitte Klintskov Jerkel (K)
Socialordfører

For rigtig mange socialt udsatte vil nemlig godt tilbage på sporet. Det kan bare virke uoverskueligt, og derfor synes jeg, at det sociale frikort er en god ide.

Jeg har hørt om flere folk, som har fået mod på at arbejde igen, som er kommet ud af stofmisbrug, og som i det hele taget er kommet på ret kurs igen.

Den hjælp og tillid, synes jeg godt, vi som samfund fortsat kan give til de socialt udsatte. Det kræver ikke det store af statskassen, og helt ærligt, så tror jeg også, at den største hjælp, vi kan give, er, hvis vi kan få socialt udsatte til blive en del af arbejdsmarkedet.

De vil gerne, de har mod på det, vi skal bare hjælpe dem. Det giver en struktureret hverdag, og et job giver en noget at stå op til.

Derfor er min holdning helt klar. Det sociale frikort skal gøres permanent.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brigitte Klintskov Jerkel

MF (K), byrådsmedlem, Greve
socialrådgiver

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024